Inkoop

Goede producten inkopen tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden, dat is de taak van de afdeling centrale Inkoop. Zoals de naam al zegt, werkt de afdeling voor beide formules: GAMMA (waaronder GAMMA België) en Karwei. Soms is goedkoop niet de beste koop en dat weten onze inkopers gelukkig maar al te goed. Zij zorgen voor een onderscheidend productaanbod dat onze klanten helpt in al hun klus- en decoratiebehoeften. Category management bepaalt wát we inkopen, Inkoopmanagement bepaalt hóe we dat doen en tegen welke voorwaarden.  

De grootste uitdagingen voor de afdeling inkoopmanagement zijn de goede contacten met onze leveranciers, die vaak gevestigd zijn in China of Oost-Europa. Dat geeft logistiek zo zijn uitdagingen. Het spreiden van risico’s om de voorraadportefeuille op orde te houden is een belangrijke driver. Dat betekent dat de prijs niet altijd het belangrijkste is. De voorwaarden en garanties zijn minstens zo belangrijk.  

We willen onze inkoop ook zo duurzaam mogelijk doen. Dat geldt voor de producten, maar ook voor de verpakking en het vervoer.  

Bij de afdeling Centrale Inkoop werken collega's met veel kennis. Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die het vak verder willen leren. Want hier is het echt retailen to-the-max. Snel, onderscheidend en duurzaam.